סוגי רטיות לעיניים
- רטיות דביקות: אלו הן הרטיות הנפוצות ביותר. הן עשויות מחומר רך ודביק שנדבק לעור סביב העין. הן קלות לשימוש ומתאימות לרוב הילדים. רטיות לטיפול בעין עצלה יהיו מורכבים משכבות שמונעות מכל אור להכנס ולגרות את העין הטובה המכוסה ברטייה. לעומת זאת רטיות לטיפול תהיינה סטריליות כמו ודומות לפלסטר בצורה ביצתית.
- רטיות בד: רטיות אלו עשויות מבד רך ונושם שנקשר עם גומיה בדרך כלל סביב הראש. הן עשויות להיות נוחות יותר מרטיות דביקות עבור חלק מהילדים, במיוחד אלו עם עור רגיש. הבעייה שהילד יכול להזיז אותן ולהזיז מהעין הטובה ולכן פחות מומלצות.
- רטיות למשקפיים: רטיות אלו נצמדות לעדשות של משקפיים. הן מתאימות לילדים שכבר מרכיבים משקפיים. אך כמו רטיות הבד מאפשרות להציץ מהצדדים ולכן פחות יעילות לטיפול בעין עצלה לשיפור חדות הראייה.
הנחיות חשובות לשימוש ברטיות
- התייעצות עם רופא עיניים: חשוב להתייעץ עם רופא עיניים ילדים לפני תחילת השימוש ברטייה. הרופא יקבע את סוג הרטייה המתאים, משך הזמן והתדירות של השימוש בה.
- היגיינה: חשוב לשמור על הרטייה נקייה כדי למנוע זיהומים. יש להחליף את הרטייה באופן קבוע בהתאם להוראות הרופא.
- מעקב: יש להגיע לבדיקות אצל רופא העיניים ילדים כפי שהוא המליץ בבדיקה האחרונה.
לסיכום, רטיות לעיניים הן כלי טיפולי יעיל ובטוח לבעיות עיניים שונות אצל ילדים. עם זאת, חשוב להשתמש בהן בהתאם להנחיות הרופא ולעקוב אחר ההתקדמות של הילד.
פרופ' עידי מצר הוא רופא בכיר המומחה למחלות עיניים ילדים ומנתח פזילה בילדים ובמבוגרים בקריה הרפואית רמב"ם, המוביל מחקרים בנושא קוצר ראיה והפרעות בראייה בפקולטה לרפואה בטכניון בחיפה.
פרופ' מצר הינו יועץ ומנתח דרך שירותי בריאות נוספים (שב״ן) של כללית מושלם. כמו כן, יועץ ומנתח בחברות הביטוח הפניקס, מנורה, איילון ו-AIG, ביטוח ישיר והכשרה.
לפגישת ייעוץ אישית עמו השאירו פרטים, וצוות המרפאה יחזור אליכם בהקדם.